MENIU

Ţii dietă şi faci şi sport si tot nu slăbeşti? Leptina este de vină! Iată ce trebuie să faci

<p>Ţii dietă şi faci şi sport si tot nu slăbeşti? Leptina este de vină! Iată ce trebuie să faci</p>

Dacă pierderea în greutate a devenit un fel de luptă şi se pare că dieta dumneavoastră sau exerciţiile fizice nudau încă rezultatele mult aşteptate, atunci leptina poate fi cauza de care trebuie să va ocupaţi rapid. Leptina este un hormon secretat de celulele grase şi principala sa sarcină este de a echilibra greutatea corpului şinivelurile de energie.  

Există două moduri în care leptina îşi îndeplineşte funcţia. Primul este semnalizare creierului atunci când este timpul să va opriţi din mâncat şi în al doilea rând, stimulează ţesutul gras pentru a consumă energie.

Organismul eliberează tot mai multă leptina în fluxul de sânge pe măsură ce va îngrăşaţi pentru a crea un echilibruprin stimularea ţesutului gras să ardă excesul de grăsime. Cu toate acestea, uneori se pare că leptina reprezintă odefecţiune. Mai precis, organismele multor oameni supraponderali au dezvoltat ceea ce se numeşte rezistenţă laleptina.

Atunci când nivelurile ridicate de leptina persistă o perioada îndelungată, organismul unor persoane pierde sensibilitatea la leptina. Acest lucru înseamnă că creierul nu ascultă atunci când leptina îi comunica să încetezecu mâncatul sau să accelereze metabolismul.

Din această cauza este atât de dificilă pierderea în greutate şi menţinerea ratei sănătoase a metabolismului. Cei ce suferă de rezistenţă la leptina sunt predispuşi la boli cronice.

Dietă de slăbire rapidă ar putea fi, de asemenea, motivul pentru care este posibil să fi dezvoltat rezistenţă laleptina. Unii oameni fac greşeală de a reduce drastic aportul de calorii, deoarece ei doresc să piardă în greutate foarte repede. Dar, acest lucru devine adesea o problema deoarece leptina răspunde prin informarea creierului căare nevoie de mai multă hrană.

Aţi putea avea, de asemenea, rezistenţă la leptina dacă consumaţi alimente procesate precum cele de mai jos:

Alimentele bogate în grăsimi
Alimentele bogate în zahăr
Carbohidraţi rafinaţi
Sirop de porumb cu multă fructoză

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate dietă cură de slăbire hormoni leptină