MENIU

Tiberiu Niţu, discuții pe tema independenței magistraților cu șeful Ambasadei SUA

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, s-a întâlnit, miercuri, cu ataşatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, cu care a discutat, printre alte subiecte, și despre prioritatea investigării corupţiei şi asigurarea independenţei magistraţilor, anunță Mediafax.

Întâlnirea a avut loc la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu participarea, din partea ambasadei, a Mariei MacIsaac, ataşat politic, şi a Mariei Tapalagă, specialist în probleme politice, iar din partea Ministerului Public, a consilierilor procurorului general.

Referindu-se la priorităţile Ministerului Public, Tiberiu Niţu a arătat că activitatea de investigare a marii corupţii continuă să fie un domeniu prioritar al parchetului, după cum şi extinderea investigaţiilor la fenomenul sistemic al celorlalte acte de corupţie care afectează profund întreaga societate. Tiberiu Nițu a subliniat necesitatea abordării complexe a acestui fenomen din perspectiva educării tuturor membrilor societăţii, pentru a repudia actele de corupţie.

În acelaşi context, s-a vorbit despre abordarea în continuare cu prioritate a zonelor de criminalitate conexe corupţiei, cum sunt evaziunea fiscală, spălarea de bani ori conflictul de interese, dar şi despre necesitatea unui schimb de experienţă cu autorităţi judiciare, din alte state, privind gestionarea bunurilor indisponibilizate în cursul urmăririi penale.

 

Mai multe pe Mediafax.