MENIU

Ti-ai pus internet wireless acasă? Cum îţi protejezi reţeaua

Dacă v-aţi cumpărat un router wireless pentru a avea internet acasă pe telefon sau tabletă, este bine să vă protejaţi reţeaua wi-fi. Nu de alta, dar nu cred că vreţi să vă intre oricine pe wireless şi să vă scadă astfel viteza de acces la internet, ca să nu mai vorbim de protecţia datelor personale.

Sa ai un router wireless acasă nu mai reprezintă o mare filozofie. Au ajuns foarte ieftine, sunt usor de configurat si te scapa de cabluri. Ce te faci insa cand cineva iti sparge parola de acces? Asta dacă ai una. Pentru că majoritatea utilizatorilor nu îşi setează o astfel de parolă.

 Primul lucru pe care trebuie să îl faceti atunci când va instalaţi un router wireless este să schimbați imediat parola și numele de utilizator cu care se livreaza routerul, în general admin-admin. Dacă nu veţi face acest lucru, oricui îi va fi uşor să vă intre pe reţea.

 În al doilea rând, dezactivează SSID Broadcast din setările router-ului. Astfel că cei care vor să se logheze ilegal vor trebui să ghicească şi SSID-ul retelei, lucru destul de dificil.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl faceţi este să dezactivați imediat opțiunea de gestionare a routerului de la distanța. Majoritatea routerelor au o opțiune de gestionare de la distanța. E suficient ca un atacator sa va știe IP-ul public pentru a apela interfața de administrare de la distanța din browser.

 Citeşte celelalte sfaturi ale specialiştilor, pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
internet reţea wireless router GadgetReport.ro setari