MENIU

Ţi-ai pus cauciucuri de iarnă? Amenda URIAŞĂ pe care o rişti dacă nu ai facut acest lucru

Ţi-ai pus cauciucuri de iarnă? Amenda URIAŞĂ pe care o rişti dacă nu ai facut acest lucru

Deşi abia am trecut de jumătatea lunii noiembrie, iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi! Venirea zăpezii vine cu obligativitatea şoferilor de a-şi echipa maşina cu cauciucuri de iarnă. 

Cei care circulă fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei riscă amenzi uriaşe! 

Amenda pentru cei care circulă fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei poate ajunge și la 2.900 de lei. De asemenea , polițiștii rețin certificatul de înmatriculare al mașinii. Până când nu dovedesc că și-au echipat mașina cu anvelope de iarnă, șoferii nu au drept de circulație. 

Codul rutier prevede că anvelopele de iarnă sunt obligatorii dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, vehiculele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, precum și vehiculele de transport cu mai mult de nouă locuri trebuie să aibă anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau să aibă montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate. Nu contează în ce perioadă a anului se circulă, ci exclusiv condițiile meteo din acel moment.

Mai multe articole despre:
amenzi iarnă anvelope