MENIU

Theresa May nu va demisiona după eșecul în alegeri. Corbyn rămâne ferm pe poziție

Cu aproape toate voturile numărate, Theresa May se confruntă cu o pierdere de 12 locuri față de momentul în care a declanșat alegerile. Premierul britanic a dat de înțeles că nu va face niciun pas înapoi și va forma un guvern nou, în circumstanțele prezente. Jeremy Corbyn a declarat, de asemenea, că ”este gată să se pună la dispoziția celor care au avut încredere în noi”. 

”Este destul de clar cine a câștigat aceste alegeri”, a declarat tranșant Corbyn, care a subliniat că nu este pregătit să facă ”pacte și înțelegeri” cu alte partide, iar Theresa May trebuie să ”facă loc unui nou guvern cu adevărat reprezentativ pentru națiunea acestei țări”.  

Cu Partidul Laburist gata să formeze un guvern minoritar propriu, există, de asemenea, o șansă ca Marea Britanie să se confrunte cu noi alegeri în cursul acestei veri, în conformitate cu normele Legii privind Termenele Fixe ale Parlamentului.

Theresa May a spus că tabloul complet este pe cale să se contureze definitiv și a adăugat:

"Mai mult decât orice altceva, în acest moment țara are nevoie de o perioadă de stabilitate.

Dacă Partidul Conservator a câștigat cele mai multe locuri - și probabil cele mai multe voturi -, atunci va trebui să ne asigurăm că vom dobândi acea stabilitate - și este exact ceea ce vom face", citează BBC.