MENIU

Testul de 5 secunde care îţi spune dacă ai stofă de şef sau eşti angajatul care nu va avansa

Crezi că ai abilităţile unui şef dar că nu au ieşit până acum la iveală? Cea mai simplă metodă de a afla dacă este adevărat sau nu este să faci un test de cinci secunde, descoperit de doi cercetători.

Testul, dezvoltat şi testat cu succes de doi profesori americani, Adam Galinsky şi Maurice Schweitzer, îi separă în doar câteva secunde pe cei care au calităţi de lider de către cei care nu le au.

Experimentul e simplu: fără să stai să te gândeşti, trasează cu propriul deget litera E pe frunte. Nu ai, de fapt, decât două opţiuni: litera poate fi scrisă astfel încât să poată fi "citită" de către propria persoană -dar ar fi inversă pentru privitori- sau scrisă invers, astfel încât să poată fi interpretată de către ceilalţi.

Cei care au scris litera E ca pentru sine sunt, spun cei doi profesori, orientaţi către sine şi asta denotă abilităţi de şef. Testul a demonstrat că de obicei cei aflaţi în poziţii de conducere sunt cei care au desenat litera E pentru sine, în timp ce angajaţii au desenat-o astfel încât a putea fi citită de ceilalţi. De asemenea, o mare parte dintre respondentele de sex feminin au scris litera E orientată către ceilalţi, acest fapt arătând că ele sunt, în principiu, mult mai dispuse să privească lucrurile şi din perspectiva celeilalte persoane, scrie Daily Mail.

Testul este inclus în cartea "Friend or Foe" a celor doi profesori americani.

Mai multe articole despre:
test şef friend or foe test abilităţi şef