MENIU

Testul COVID-19, prezentat public de președintele Consiliului Județean Constanța. Care este rezultatul

Marius-Horia Țuțuianu, președintlee Consiliului Județean Constanța Foto: Facebook.com

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Ţuţuianu, a anunțat, luni, că rezultatul testului COVID-19 este negativ. Anunțul șefului CJ vine după ce săptămâna trecută a fost depistat primul caz de coronavirus în sediul instituției.

 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Ţuţuianu, care s-a autoizolat de vineri, a transmis luni, într-un comunicat de presă că rezultatul testării COVID-19 a ieşit negativ atât pentru el, cât şi pentru ceilalţi angajaţi ai instituţiei care au intrat în contact direct cu salariata confirmată pozitiv pe 17 iulie la CJ Constanța.

„În cursul după-amiezii zilei de 20 iulie 2020, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a primit rezultatul testării pentru identificarea virusului SARS COV2. Acesta fiind negativ atât în ceea ce îl priveşte pe domnul preşedinte, cât şi pentru ceilalţi angajaţi, contacţi direcţi ai colegei diagnosticate săptămâna trecută", a anunțat CJ Constanța în comunicatul de presă.

Buletinul de analize cu rezultatul negativ la testarea din dimineața zilei de luni, 20 iulie, al președintelui CJ Constanța, a fost atașat comunicatului de presă și postat și pe pagina de Facebook a lui Marius-Horia Țuțuianu.

Programul de lucru al Consiliului Judeţean Constanţa va continua în condiţii de siguranţă atât pentru angajaţi, cât şi pentru cei care apelează la serviciile instituţiei. Programul cu publicul va fi în continuare restricţionat, respectându-se prevederile specifice stării de alertă, se transmite în același comunicat.

La sfârşitul săptămânii trecute, o angajată din cadrul Cabinetului preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa a fost confirmată cu noul coronavirus, reprezentanţii instituţiei anunţând că persoanele care au intrat în contact direct cu aceasta, printre care şi şeful instituţiei, Marius Horia Ţuţuianu. Acesta a anunțat atunci că intră în autoizolare la domiciliu.

„Toţi cei care au fost contacţi direcţi vor fi testaţi, iar în raport de rezultate vor fi luate măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a anunțat vineri, 17 iulie, Consiliul Județean Constanța.