MENIU

Testul care arată dacă suferi de Alzheimer. Care sunt primele simptome

Primele simptome ale Alzheimerului se confundă, adesea, cu semnele îmbătrânirii, necesitând o examinare atentă din partea unui medic. 

Pierderea memoriei - uitarea informaţiilor recent aflate şi nevoia de a-i întreba pe cei din jur de mai multe ori aceleaşi lucruri;

Dificultate în îndeplinirea unor sarcini - bolnavii de Alzheimer pot întâmplina dificultăţi în a-şi aminti regulile unui joc, conform alz.org. De asemenea, pot să uite, temporar, traseul spre casă şi să rezolve cu greu sarcini care necesită calcule matematice.

Confuzie în ceea ce priveşte timpul sau locul în care se află;

Dificultate în a aproxima distanţele;

Lipsă de cursivitate în vorbire - bolnavii de Alzheimer se pot întrerupe la mijlocul frazei fără să mai ştie cum să continute şi pot să se refere la anumite obiecte cu alte cuvinte decât cele folosite în mod normal. 

Imposibilitatea de a lua decizii după o judecată atentă - cei care suferă de Alzheimer iau, de cele mai multe ori, decizii pripite, neputând să mai analizeze logic situaţiile. 

Schimbări în comportament - bolnavii de Alzheimer se confruntă adesea cu stări de depresie şi confuzie. 

Unul dintre testele scurte care pot indica prezenţa Alzheimerului este cel al ceasului. Pacienţii sunt rugaţi de către medic să ţină minte şi să repete, după câteva minute, denumirea a trei obiecte. 

După aceea, trebuie să deseneze un ceas cu tot cu cifrele şi numerele de pe el şi să aşeze acele la o oră indicată de medic. 

Mai multe articole despre:
Alzheimer simptome alzheimer