MENIU

Testare MASIVĂ anti-COVID în Beijing, după un apariția unui focar la un bar non-stop ce vinde băutură ieftină

Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Beijing încearcă să limiteze un focar de coronavirus care a fost descoperit într-un turbulent bar deschis 24 de ore din 24, cunoscut pentru băutura ieftină și numărul mare de clienți, milioane de oameni fiind supuși la teste obligatorii și mii de oameni fiind carantinați.

Epidemia de aproape 200 de cazuri legate de Heaven Supermarket Bar din centrul orașului, care abia se redeschise după ce restricțiile din Beijing au fost reduse, săptămâna trecută, subliniază cât de greu va fi pentru China să reușească să aplice cu succes politica sa „zero COVID", în timp ce o mare parte din restul lumii alege să învețe cum să trăiască cu acest virus, relatează AFP, preluat de HotNews.ro.

Reapariția infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 ridică, de asemenea, noi îngrijorări cu privire la perspectivele celei de-a doua economii mondiale.

China abia își revine după o lovitură grea provocată de blocarea timp de două luni a Shanghaiului, cel mai populat oraș și centrul său comercial, care a afectat lanțurile globale de aprovizionare.

Serviciile în restaurantele din Beijing au fost reluate la 6 iunie, după mai bine de o lună în care orașul cu 22 de milioane de locuitori a aplicat diverse restricții COVID.

Multe centre comerciale, săli de sport și alte locuri au fost închise, părți din sistemul de transport public al orașului au fost suspendate, iar milioane de oameni au fost îndemnați să lucreze de acasă.

„Acum trebuie să facem teste în fiecare zi. Este un pic de bătaie de cap, dar este necesar", a declarat un rezident în vârstă de 21 de ani, cu numele de familie Cao, care conduce un magazin de proximitate în cel mai mare cartier din Beijing, Chaoyang, unde a fost descoperit grupul de baruri.

„Situația virusului ne-a afectat puțin afacerea, a scăzut cu aproximativ 20-30%", a adăugat acesta.

Autoritățile din cartierul Chaoyang a demarat luni o campanie de testare în masă de trei zile în rândul celor aproximativ 3,5 milioane de locuitori ai săi.

Aproximativ 10.000 de contacte apropiate ale clienților barului au fost identificate, iar clădirile rezidențiale ale acestora au fost puse sub izolare, iar unele redeschideri de școli planificate în district au fost amânate, mai arată sursa citată.