MENIU

Terorismul răspândit online, sub lupa Europol. De ce intră TERORIŞTII pe internet

<p>Europol&nbsp;</p>

Social Media ofera, potrivit Raportului Europol 2014, oportunitati teroristilor. Acestia folosesc Internetul ca instrument de planificare, tintire, recrutare, comunicare, instruire, pregatire si propaganda. Social Media este considerata ca a contribuit la accelerarea auto-radicalizarii in randul cetatenilor UE.

Prin tehnici de comunicare, teroristii urmaresc sa genereze un raspuns din partea publicului caruia I se adreseaza. Incearca sa convinga audientele, ale caror interese pretend ca le apara, sa isi legitimeze lupta si tacticile teroriste. Totul pentru a atrage voluntari si fonduri, precum si adapost.

Internetul ramane platform esentiala de comunicare dintre organizatiile teroriste si simpatizantii lor, dar si pentru propagarea amenintarilor.

Forumurile de pe Internet continua sa fie cruciale in diseminarea propagandei de catre gruparile teroriste de inspiratie religioasa. Aceste forumuri conecteaza gruparile teroriste cu mii de utilizatori, ceea ce poate conduce la o audienta nelimitata.Unele organizatii au generat chiar canale oficiale de comunicare. Investigatiile au aratat ca unele forumuri ale unor grupuri affiliate al-Qaeda erau administrate de cetateni sau rezidenti UE, sau gazduite de furnizori din UE.

Citeşte continuarea pe caleaeuropeana.ro.