MENIU

Teodorovici le bate obrazul demnitarilor UE ca să-l impresioneze pe Dragnea

Teodorovici, alături de Dragnea

Ordinul pe unitate în PSD, în contextul criticilor dure venite din Parlamentul European la adresa direcției în care merge România, pare să fie: "Spuneți-le europenilor să ne slăbească, suntem un stat independent și nu primim lecții de la nimeni".

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a făcut o serie de afirmații bizare în cadrul ședinței comune europene ECOFIN, care reunește toți miniștrii economiei și finanțelor din statele membre UE.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe de la București, care reia in extenso  discursul lui Teodorovici de la ECOFIN, Teodorovici îi critică pe partenerii europeni pentru că România a fost de multe ori "certată public", criticată "nejustificat".

Ministrul de Finanțe la bate obrazul partenerilor din UE, după modelul șefului de partid, Liviu Dragnea. România nu a reacționat niciodată ca să combată "derapajele" acestora, spune Teodorovici, "de dragul provocării unui breaking news sau pentru sancționarea impoliteței unui partener":

"Vreau să vă atrag atenția asupra câtorva aspecte privind interacțiunea noastră în decursul acestui proces.

De multe ori, România a fost tratată nedrept, criticată nejustificat de unele guverne prietene și chiar certată public cu privire la serie de teme care, de regulă, sunt abordate exclusiv în contextul unui dialog bilateral derulat în spațiul regulilor diplomatice.

Însă, cu toate acestea, când a fost confruntată cu derapajele anterior amintite, România nu a sacrificat niciodată interesele fundamentale ale Uniunii Europene, de dragul provocării unui breaking news sau pentru sancționarea impoliteței unui partener. (Pentru astfel de cazuri, avem diplomați de carieră care pot gestiona mult mai eficient aceste provocări.)

Așa cum am arătat-o de fiecare dată, așa cum vom face și astăzi, atunci cât este nevoie de un compromis pentru a ajunge la consens, noi întotdeauna suntem alături de prietenii noștri", a declarat Teodorovici în fața omologilor europeni.

Subiectul în discuție era propunerea unui mecanism de taxare inversă a TVA-ului. Detalii aici .

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici