MENIU

Teodor Meleșcanu discută cu Pieter Bult. Colaborarea României cu UNICEF, printre temele principale

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit marţi pe Pieter Bult, noul reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de cabinet şi l-a asigurat pe acesta de "întregul sprijin în îndeplinirea mandatului său", informează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Cei doi au vorbit despre aspecte legate de cooperarea României cu sistemul ONU, cu un accent deosebit asupra perspectivelor colaborării cu UNICEF în cadrul viitorului Program de ţară pentru perioada 2018 - 2022, care urmează a fi adoptat la viitoarea sesiune a Consiliului de Administraţie al UNICEF (New York, septembrie 2017). 

A fost evocat, de asemenea, noul statut al ţării noastre, care a devenit - după aderarea la UE - donator emergent de asistenţă oficială pentru dezvoltare, ceea ce oferă o perspectivă nouă viitoarei colaborări a României cu UNICEF, arată sursa citată. 

Noul reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult, o înlocuieşte pe Sandie Blanchet, al cărei mandat s-a încheiat în luna iunie. 

Activităţile UNICEF în România au început în anul 1991 şi s-au desfăşurat în cadrul mai multor programe de ţară, elaborate pe baza necesităţilor concrete ale ţării noastre în domeniul protecţiei şi dezvoltării copilului. În acest an a fost elaborat Programul de ţară al UNICEF pentru România, pentru perioada 2018 - 2022, care va fi adoptat de Consiliul de Administraţie al UNICEF la viitoarea sesiune a sa. 

Biroul UNICEF în România a contribuit, prin proiecte sale din ultimii 25 de ani, la dezvoltarea capacităţii instituţionale în domeniu, la sprijinul copiilor din zone rurale sau defavorizate, la implicarea organizaţiilor neguvernamentale în aceste activităţi.