MENIU

Teodor Meleșcanu participă azi la primul summit anti-ISIS organizat de Trump

<p>Meleșcanu</p>

Ministrul de Externe al României Teodor Meleșcanu participă miercuri la reuniunea ministerială a coaliției globale anti-ISIS care are loc la Washington.

Ministrul de Externe al României Teodor Meleșcanu participă astăzi la reuniunea ministerială a coaliției globale anti-ISIS care are loc la Washington.

Administraţia Trump organizează miercuri primul summit al coaliţiei internaţionale de combatere a jihadiştilor Statului Islamic la Washington.

La summit participă 69 de miniştrii de Externe care vor încerca să stabilească următoarele acţiuni împotriva ISIS.

Reuniunea ministerială a Coaliției globale anti-Daesh (alt nume pentru Statul Islamic din Siria și Irak) este un eveniment prezidat de secretarul de stat american Rex Tillerson.

Participanții la reuniune vor aprofunda temele abordate de miniștrii afacerilor externe și ai apărării în cadrul conferinței precedente, desfășurate la Washington, la 21 iulie 2016. Principalul obiectiv al reuniunii va consta în evaluarea stadiului progreselor realizate pe linia stopării acţiunilor Daesh, cu accent pe necesităţile privind asistenţa umanitară şi măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupaţia Daesh, se arată într-un comunicat al MAE.

Agenda reuniunii va cuprinde, de asemenea, teme precum verificarea concordanței dintre necesar și existent în materie de asistență, inclusiv din perspectiva procesului de stabilizare. Reuniunea plenară va fi urmată de un dejun de lucru, prezidat de secretarul de stat Rex Tillerson.

Participarea României la acest eveniment prezintă o importanță deosebită pe linia reafirmării susținerii față de eforturile internaționale destinate combaterii terorismului și stabilizării statelor din Orientul Mijlociu și Nordul Africii, precum și din punctul de vedere al angajamentelor asumate de către țara noastră.

Mai multe articole despre:
Teodor Meleşcanu