MENIU

Tensiuni tot mai mari între Washington și Moscova. Putin: SUA au ignorat îngrijorările Rusiei

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite și NATO că au ales să ignore preocupările Rusiei pentru securitatea sa. Afirmațiile au fost făcute după o întâlnire a liderului de la Kremlin cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în contextul în care SUA și NATO au respins în scris cererile Moscovei. 

"Am analizat răspunsul în scris al Statelor Unite, primit pe 26 ianuarie. Este clar, așa cum i-am spus și domnului premier, că îngrijorările Rusiei au fost practic ignorate", a afirmat președintele rus, Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai declarat că Statele Unite și aliații săi încearcă să atragă Rusia într-un conflict armat, iar Ucraina reprezintă doar o scuză.

"Scopul principal al Statelor Unite este să controleze Rusia, iar Ucraina este doar o unealtă. Acest lucru poate fi făcut în mai multe moduri, inclusiv să ne atragă într-un fel de conflict armat", a arătat Putin.

Statele Unite au respins cererile Rusiei referitoare la aderarea Ucrainei la NATO, însă au sugerat că sunt dispuse să poarte discuții pe alte subiecte, cum ar fi desfășurarea de rachete sau limitele reciproce în cadrul exercițiilor militare. Rusia nu a dat încă un răspuns oficial. 

Mai multe articole despre:
rusia vladimir putin sua nato