MENIU

TENSIUNILE în Rep. Moldova, în creștere! Dorin Chirtoacă, despre o posibilă lovitură de stat: "Noi suntem în mare parte o făcătură. Lucrurile ar fi sub control dacă..."

Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului

Dorin Chirtoaca, fost primar al Chisinaului, a comentat, vineri, la Realitatea PLUS, declarațiile fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon - aflat în arest la domiciliu șicare riscă 20 de ani de închisoare - privind o posibila lovitură de stat care ar fi pregătită de Moscova. 

"Dodon ar vrea să forțeze o asemenea dezordine în Moldova pentru că asta a vrut el și acoliții lui tot timpul. De fapt, prorușii și acoliții și-au dat mâna în Moldova și ei caută un moment pentru a lovi din nou. Rămâne de văzut dacă statul din Moldova e un stat adevărat. A început deja erodarea (...)", a afirmat Chirtoacă, într-o intervenție telefonică în emisunea "100%", moderată de Laurențiu Botin.

Referitor la prețul gazelor, care a explodat în țara vecină, fostul edil al Chișinăului a tras un semnal de alarmă.

"A crescut de 4 ori față de anul trecut (prețul la gaze - n.r.). Tariful pentru populație  s-ar putea să fie mai mare decât e în 

România. Dincolo de tarif, există diferența mare de venituri dintre România și Republica Moldova. E de 1 la 4 (diferneța - n.r.). În România se câștigă de patru ori mai mult, iar în Republica Moldova de patru ori mai puțin. Alocații la copii nu există.... Dacă România merge cu viteză a treia, Republica Moldova merge cu prima viteză...",  arătat Chirtoacă.

Revenind la situația extrem de delicată din țară, fostul primar a arătat că "lucrurile pot fi ținute în frâu dacă există voință, capacitate și susținere din partea Româmiei".

"Și pe asta o avem, și din partea Europei avem susținere. Pe plan intern avem nevoie de o coalizare a tot ce înseamnă dreapta românească. E nevoie că statul să arate că poate să managerieze situația. Avem servicii  de informații care adună informații și care pot să preîntâmpine încă din fașă o asemenea încercare (lovitură de stat - n.r.). Dacă și-ar face datoria instituțiile statului, lucrurile ar fi sub control. Populația de 2 milioane și jumătate, plus diaspora de 1 milion nu e de acord cu o asemenea schimbare ", a mai spus Chirtoacă.