MENIU

Tensiuni în MAI, în aşteptarea "noilor salarii". Sindicalist: E o cacealma!!

Protest politisti

Primele salariile acordate după noua lege ar putea fi mai mici şi pentru poliţişti, deşi ministrul de Interne a anunţat o creştere între 5% şi 10%. Sindicatul Europol atrage atenţia că situaţia este gravă şi că unii poliţiştii nu mai sunt dispuşi să muncească ore suplimentare. 

"Practic vorbim DE O CACIALMA, în medie creşterile anunţate sunt de 50 de lei, însă conducerea MAI nu a spus că pentru 15.000 de politişti care asigurau continuitate salariile scad, în net, cu 500 de lei pe lună,"a declarat liderul sindicatului Europl Cosmin Andreica, la Realitatea TV. 

Potrivit acestuia, o altă nemulţumire a angajaţilor de la Interne este că aceştia nu primesc voucherele de vacanţă promise tuturor bugetarilor, pentru că decontarea acestora n-ar fi fost inclusă în bugetul MAI. 

În aceste condiţii, poliţiştii sunt decişi să treacă la forme de protest radicale. "Le transmitem cetăţenilor că nu vom mai accepta ca, după orele de program, în timpul lliber, să intervenim la evenimente şi nici nu vom mai asigura continuitatea. Pe româneşte, înseamnă că poliţia va funcţiona de la 8 la 16, după această oră tâlharii, hoţii şi orice alte categorie de infractori vor putea circula liber, vor putea comite infracţiuni, " a mai declarat Cosmin Andreica, la Realitatea TV.  

Pe de altă parte, ministerul de Interne a anunţat că, de la 1 februarie, peste 28.000 de poliţişti vor beneficia de o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de la 5% la 10%. În plus, începând cu acest an, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii, arată un comuniact oficial al MAI:.

Mai multe articole despre:
poliţişti salarii carmen dan