MENIU

Tensiuni diplomatice între România și Rusia. Un diplomat rus a primit interzis pe teritoriul țării noastre

Diplomat din Ambasada Rusiei la București, declarat „„persona non grata”. Foto/Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că autoritățile române au decis declararea „persona non grata” pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, pentru activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București.

Român, prins când fotografia obiective strategice pentru ruși

Decizia de astăzi a MAE pare să fie în strânsă legătură cu cazul cetățeanului român, acuzat că a fotografiat obiective strategice și convoaie militare ale NATO și României. Mai mult, acesta era candidat independent la Primăria Ploiești.

Românul care a dat rușilor imagini cu obiective militare NATO voia să fie primar al Ploieștiului. Bărbatul este cercetat acum de DIICOT

Romanul care a dat informații rușilor voia să fie primar. Acesta și-a anunțat candidatura pentru funcția de edil al Ploieștiului la mijlocul lunii martie, însă numele său nu se regăsește pe lista finală cu candidații pentru Primăria Ploiești transmisă de Biroul Electoral Municipal (BEM) Ploiești. Bărbatul este cercetat acum de către DIICOT, acuzat fiind că a fotografiat obiective strategice, dar și convoaie militare ale NATO și României pentru Rusia. Mai mult, el se află chiar în arest pentru 30 de zile.

Român arestat pentru trădare. A fotografiat obiective strategice și convoaie militare pentru RUSIA

Un cetățean român este acuzat că a fotografiat obiective strategice, dar și convoaie militare ale NATO și României pentru un alt stat cu care nu suntem în relații bune. Acesta a menținut legătura cu statul respectiv prin ambasada acelei țări în România. Potrivit Realitatea PLUS, tânărul a dat imagini rușilor.