MENIU

Tensiunea atinge cote înalte la ATI Iași! Cadrele medicale sunt la capătul puterilor

Situatie critica la ATI/sursa foto: pixabay

Situația este în continuare critică în secțiile ATI COVID. La Iași, de exemplu, pentru că nu mai erau locuri pentru pacienții în stare gravă, a fost adusă o unitate mobilă de terapie intensivă, care are 12 paturi. Medicii avertizează însă că nici aceste locuri nu sunt suficiente.

Secțiile de terapie intensivă sunt suprasolicitate în Iași, în timp ce situația de la Spitalul Sfântul Spiridon este cu adevărat dramatică. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU SMURD Iași, a făcut câteva precizări în acest caz.

“Sunt trei pacienţi pe ventilaţie non invazivă şi doi pacienţi cu necesar de oxigen cu flux mare. Ei sunt trataţi în urgenţă complet, adică şi de medicul infecţionist şi de medicul de medicină internă, dar în primul rând de medicul de urgenţă care face ventilaţia non invazivă şi monitorizează pacientul. Aşteptăm eliberarea unor locuri în spitale prin evoluţia favorabilă a pacienţilor. Din nefericire sunt zile în care eliberarea locului se întâmplă şi prin decesul unor pacienţi cu forme grave“.

Probleme sunt și la secțiile de terapie intensivă de la Suceava și Rădăuți, unde nu mai există locuri disponibile, conform surselor Realitatea PLUS.

În plus, deşi la Botoşani nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă, unitatea mobilă care trebuia să suplimenteze numărul de paturi este transferată acum la Iaşi.

Mai multe articole despre:
ATI Iasi covid