MENIU

Temperaturi la limita îngheţului în această dimineaţă

<p>A şi nins la munte</p>
Frig in iunie

După trei zile de ploi şi răcire accdentuată a vremii, temperaturile s-au apropiat de zero grade în această dimineaţă, deşi suntem aproape de intrarea în "luna lui Cuptor".

La ora 7 dimineaţa se înregistrau doua 2 grade Celsius la Vf.Omu. Temperaturi foarte scăzute s-au înregistrat şi în alte zone de munte din Carpaţii meridionali - doar 4 grade la Bâlea Lac.

S-au înregistrat însă şi diferenţe de temperatură foarte mari: la Sulina, în estul României se înregistrau 18 grade la prima oră a dimineţii, iar în Capitală 15 grade.

Astazi, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi fată de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice si estice, precum și în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice.



Luni, vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, local în Muntenia, Dobrogea, vestul Olteniei și sudul Banatului și cu totul izolat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade.

În Capitală, vremea se va încălzi, 14 grade dimineata si in jur de 27 de grade la amiaza. Unele înnorări și ploi slabe, de scurtă durată, vor mai fi în prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil.

La munte, vremea va fi în general frumoasa şi se va încalzi faţa de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare, mai ales ziua, când pe arii restrânse vor mai fi averse şi descarcari electrice, îndeosebi în masivele sudice şi estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari pe creste.

La mare, vremea se va ameliora şi se va încalzi semnificativ. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 27 de grade. Cerul va fi varibil, cu înnorari temporare în cursul zilei când, mai ales în sudul litoralului, vor fi averse, posibil însoţite de descarcari electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari temporare ziua. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 18 şi 20 de grade.

Marți, vremea va fi deveni călduroasă în vestul, sudul tării, dar local și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, trec de 25 de grade peste tot în țara până la 33 de grade la Drobeta Turnu Severin.

Cerul va fi variabil cu innorări temporare după-amiază în zonele montane precum și în jumătatea de est a tării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă și va continuă să se incălzească. 14-15 grade dimineață și 30-31 la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele innorări după-amiază, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Trendul de încălzire a vremii continuă și miercuri când temperaturile se maxime depășesc 32 de grade în majoritatea zonelor țării.

Mai multe articole despre:
frig vremea prognoză meteo