MENIU

Temperaturi de vară în weekend, după mai multe zile de vreme rece - Maxime de 29 de grade. Prognoza meteo

Prognoza meteo

Temperaturile maxime vor atinge, în weekend, chiar și 29 de grade în unele zone, primele zile din octombrie fiind, de asemenea, călduroase, a anunțat vineri, la Realitatea Plus, directoarea ANM, Elena Mateescu. 

”Sfârșitul de săptămână aduce o vreme predominant frumoasă, în încălzire, cu valori la nivelul maximelor de până la 28, posibil, izolat, în partea de sud-vest a țării, chiar și 29 de grade pentru ziua de sâmbătă și duminică și chiar în primele zile din săptămâna viitoare, astfel încât să putem considera că ultimele zile din septembrie aduc în atenție praguri peste o zi de vară, adică peste 25 de grade Celsius. 

Luna octombrie indică posibilitatea ca și în primele zile din cea de-a doua lună de toamnă să avem valori, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării de peste 22-23 de grade, iar săptămâna 11-18 octombrie să rămână la nivelul regimului de temperaturi cu valori apropiate de normal și o tendință în general spre normal a cantităților de precipitații. 

Săptămâna 18-25 octombrie, așa cum arată informațiile la acest moment datele, este posibil ca media valorilor de temperaturi să se situeze ușor peste cele specifice perioadei. 

În medie, în a doua lună de toamnă, temperaturile scad cu 5-6 grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.