MENIU

Temperaturi de peste 40 de grade în România. Prognoza meteo pentru București

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru următoarea săptămână. De la ploi și vijelii, România se va confrunta cu caniculă. 40 de grade Celsius – atât vor indica termometrele. 

Meteorologii Accuweather anunță că joi, în București, vor fi 40 de grade Celsius. Temperatura resimțită va fi, însă, ceva mai mare, de 41 de grade Celsius.

Climatologul Roxana Bojariu avertizează cu privire la evoluția prognozei meteo pentru următoarea perioadă. „Mă îngrijorează!”, transmite aceasta.

Avertismentul pare în ton cu cel al Organizației Națiunilor Unite potrivit căruia schimbările climatice sunt „scăpate de sub control”, după cea mai caldă săptămână înregistrată vreodată de meteorologi.

Au fost analizate temperaturile medii înregistrate în lume timp de 7 zile, adică de joia trecută până miercuri.

Climatologul Roxana Bojariu a declarat, la un post TV, că avem de-a face, pe lângă creșterea continuă a temperaturilor din cauza creșterii concentrației gazelor cu efect de seră din atmosferă, prin activitatea umană, cu efectele El Nino.

„Acum avem El Nino și asta înseamnă o sursă suplimentară de căldură în sistem. În plus, în perioada aceasta, au fost temperaturi neobișnuit de calde în zona Antarcticii, valuri de căldură în sudul Statelor Unite, în China, în nordul Africii, deci lucrurile cumva și-au adunat efectele, variabilitatea naturală și semnalul încălzirii globale, au ajuns la niveluri mari cele două componente și avem acest fenomen”, a explicat climatologul Roxana Bojariu.