MENIU

Temperaturi de -25 de grade, în România. Cum să te protejezi de GER

Temperaturi de -25 de grade, în România. Cum să te protejezi de GER

Expunerea la frig ne poate îmbolnăvi, indiferent de vârstă, fiind mai periculoasă pentru grupele de risc, adică pentru copii, vârstnici și persoanele care sufera de o boală cronică și care au imunitatea scăzută.

Pentru a preveni îmbolnăvirile în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, este important să nu staţi afară mai mult de 30-40 de minute şi să vă mişcaţi pe cât posibil.

Cât timp stăm şi asteptăm un autobuz sau altceva, e bine să ne mişcăm chiar şi pe loc pentru a stimula circulaţia sângelui la nivelul extremitătilor. În cazul copiilor, intervalul trebuie redus la 20-30 de minute însoţite, de asemenea, de mişcare.

La fel de importantă este şi protecţia mecanică împotriva frigului. Cea mai mare cantitate de caldură din organism se pierde la nivelul capului şi membrelor. De aceea este foarte important sa protejăm bine aceste zone ale corpului.

De asemenea, este recomandat să îmbrăcaţi mai multe haine de iarnă. Se creează o bariera împotriva frigului şi prin faptul că, între aceste haine, aerul funcţionează ca un termoizolant.

În ceea ce priveşte alimentaţia, supele și ciorbele sunt recomandate. Nu, însă, și mâncărurile grase.

Iarna trebuie să consumăm alimente uşor digerabile, cum ar fi supe, de pui, de vită, ciorbe, fructe multe şi legume. Legumele şi frucele ne ajută să ne protejăm imunitatea, afectată de temperaturile scăzute.