MENIU

Televiziunile i-au oferit bani femeii care a șantajat-o pe Livia Stanciu,Președintele Curții Supreme

Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Mariana Rarinca, persoana acuzată că a șantajat-o pe Livia Stanciu, președinta Curții Supreme, strângea date despre familia judecătoarei - se arată în referatul DNA. Procurorii scriu în actul de acuzare că niciuna din pretinsele datorii pe care le cerea șefei Instanței Supreme nu este probată. Surse judiciare au declarat că femeia a pomenit numele televiziunii Antena 3, care ar fi oferit bani în schimbul unor informații compromițătoare în legătură cu Livia Stanciu.  

Judecătoarea Livia Stanciu a declarat că nu-şi explică de ce gălățeanca Mariana Rarinca a încercat să o şantajeze. Ea a povestit că, în urmă că ani de zile, femeia a fost prezentată soțului său ca fiind o șomeră, necăsătorită, cu doi copii, într-o situație familială grea.

Mariana Rarinca a fost angajată contabilă la cabinetul de avocatură al lui Adrian Stanciu. Acesta a decedat în martie 2011. După trei ani, Rarinca i-a cerut judecătoarei suma de 20.000 de euro, bani care ar fi fost dintr-o datorie mai veche a fostului soţ, dar fără să aducă dovezi de unde vine datoria. „Nu știu ce anume a determinat-o să adopte o poziție de genul acesta, (...) o astfel de atitudine. Organele în drept să verifice inclusiv această situație”, a mai spus Stanciu.

Procurorii DNA au publicat mai multe SMS-uri agramate trimise de Rarinca cumnatului Liviei Stanciu şi în care aceasta ameninţa că se duce la televiziuni şi va face un scandal mediatic. Scandalul a început anul trecut, atunci când Livia Stanciu candida pentru un nou mandat de președinte al Curții Supreme. „Nu pot sa mai aştept. Nu o sa vă placă dar mam hotărît sa numai ţin cont decît de mine şi de ai mei. Cineva vă avea musafiri neplăcute la usa”, „Sunt în drum spre Bucureşti nu mai am milă de nimeni. o sa iasă aşa de urît încât poate sa şi dea demisia am vrut doar banii mei”, erau mesajele trimise de Rarinca.

Cumnatul Liviei Stanciu a povestit la DNA că femeia amenința că la poarta ei sunt mai mulţi jurnalişti interesanţi de amănunte picante şi că televiziunile i-au promis bani în schimbul unor infomaţii despre Livia Stanciu. Surse judiciare au declarat că femeia a pomenit numele televiziunii Antena 3. Potrivit referatului DNA, luase legătura cu un post de televiziune unde voia să transmită informațiile cu care o șantaja pe Livia Stanciu.

DNA arată că datoriile pretinse de Rarinca nu pot fi probate.