MENIU

Telekom România // Măsură radicală a Telekom. Veste proastă pentru clienți

Telekom Romania

Telekom Romania pregătește demersurile pentru a solicita aprobarea ANCOM privind suprataxarea clienților săi la serviciile de roaming.

Telekom Romania, unul din cei mai mari jucători de pe piața de comunicații, a pierdut milioane de euro din cauza faptului că utilizatorul este tarifat pentru serviciul de roaming în UE la fel ca în România, conform declarațiilor lui Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom Romania.

”Vom lua în considerare și vom vedea, vom analiza situația. Asta întrucât impactul măsurii privind roaming-ul în rezultatele financiare este mare, îl simțim. Analizăm”, a declarat directorul general al Telekom Romania, Miroslav Majoros, pentru news.ro, preluat de profit.ro.

Întrebat cât a pierdut compania din acest motiv, CEO-ul Telekom Romania a răspuns că este vorba de o sumă mare de bani, milioane de euro, fără a preciza o cifră exactă.

Citește și: Telekom România. Dezvăluire bombă. Ce se ascunde în spatele ofertei Telekom cu net nelimitat

Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro, conform zf.ro.

Grupul Telekom România a anunțat în decembrie 2017 că toate operațiunile sale mobile, respectiv cele ale Germanos Telecom, Sunlight și Telemobil (fostul Zapp), au fuzionat într-o singură entitate - Telekom România Mobile Communications (n.a fostul Cosmote). Fuziunea s-a realizat pe 1 decembrie 2017, cu scopul de a conduce la o structură organizațională mai eficientă.

Telekom România Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinut de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom România Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).