MENIU

Telekom România // Anunț îngrijorător de la Telekom

Telekom Romania

Telekom Romania a încheiat anul 2016 cu datorii totale de 1,48 mld. euro, mai mari cu 5%, a informat zf.ro.

Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii fixe şi mobile de comunicaţii de pe piaţa locală, a încheiat anul 2016 cu datorii totale de 6,6 mld. lei (1,48 mld. euro), mai mari cu 4,9% faţă de 2015, conform Ziarul Financiar.

Așa arată datele calculate după ce bilanţul pe 2016 al Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a fost depus recent la Ministerul Finanţelor Publice.

Citește și:  Telekom România. Dezvăluire bombă. Ce se ascunde în spatele ofertei Telekom cu net nelimitat

Compania de comunicaţii fixe din grupul Telekom a încheiat anul cu datorii totale de 1,4 mld. lei (313,9 mil. euro), mai mari cu 18% faţă de anul precedent.

Totul vine în contextul în care, la începutul lunii iulie, Telekom Romania a anunțat că pregătește demersurile pentru a solicita aprobarea ANCOM privind suprataxarea clienților săi la serviciile de roaming.

Telekom Romania, unul din cei mai mari jucători de pe piața de comunicații, a pierdut milioane de euro din cauza faptului că utilizatorul este tarifat pentru serviciul de roaming în UE la fel ca în România, conform declarațiilor lui Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom Romania. CITEȘTE AICI mai multe detalii!

Telekom Romania, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, are afaceri anuale de aproximativ un miliard de euro, conform zf.ro.

Grupul Telekom Romania a anunțat în decembrie 2017 că toate operațiunile sale mobile, respectiv cele ale Germanos Telecom, Sunlight și Telemobil (fostul Zapp), au fuzionat într-o singură entitate - Telekom România Mobile Communications (n.a fostul Cosmote). Fuziunea s-a realizat pe 1 decembrie 2017, cu scopul de a conduce la o structură organizațională mai eficientă.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este detinut de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din actiuni), Telekom România Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).