MENIU

Telefoanele şi PC-urile care iau singure decizii, AJUTOR sau PERICOL?

Viitorul aparţine inteligenţei artificiale! La Mobile World Congress de la Barcelona, Qualcomm a anunţat că lucrează la dezvoltarea primului telefon care gândeşte singur, asta după ce Google a prezentat proiectul DeepMind, un calculator capabil să ia decizii fără asistenţa umană. Fizicianul Stephen Hawking declara, recent, că dezvoltarea completă a inteligenţei artificiale “ar putea însemna sfârşitul rasei umane“.  

Platforma prezentată de Qualcomm, cu nume de cod Zeroth, va folosi o serie de algoritmi software inteligenţi pentru a controla dinamic nivelul securităţii şi interactivităţii în funcţie de modul de utilizare şi de mediul ambiant. Cu alte cuvinte, telefoanele ce vor fi dotate cu aceasta tehnologie vor fi capabile sa ia singure decizii!

 Tehnologia Zeroth va permite smartphone-ului sa anticipeze dorintele utilizatorilor, fie că vor sa facă o fotografie, atunci cand ridica telefonul spre un obiectiv anume, fie că vor să deschidă o anumita aplicatie, cand primesc o notificare.

 Proiectul celor de la Qualcomm vine după ce Google a anunţat, recent, proiectul DeepMind, un computer capabil sa ia singur decizii. Cercetătorii au declarat că sistemul informatic a învăţat singur să stăpânească şi să execute o serie de sarcini complexe, dovadă că a reuşit să se joace 49 de jocuri video, precum un copil de 5-6 ani.

 Cititi continuarea pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
pericol inteligenta artificiala GadgetReport.ro