MENIU

Te simți obosit? Iată cele mai simple modalități prin care îți poți recăpăta energia!

Cu toții ne dorim să fim energici în fiecare zi a vieții, însă stresul, bolile ne împiedică să fim în formă. Cu toate acestea, există anumite alimente care pot veni în ajutorul nostru, dacă le consumăm corespuzător, potrivit BZI.ro.

Poți înlocui cafeaua!

1. Un ceai alb organic este o alternativă inteligentă la cafeaua de dimineață. Ceaiul alb e mai puțin procesat decât cel negru sau verde și conține multă L-Teanină.
2. Guarana are un efect mai de durată față de cel al cafelei și conține altă formă de cofeină (~200-800 mg/ zi). Redă o creștere a energiei mult mai graduală și susținută.

Care sunt alimentele ce combat epuizarea

3. Consumă alimente bogate în apă: pepenele, perele, strugurii, citricele, capsuni, telina, etc.
4. Mănâncă grăsimile potrivite: ulei de cocos.
5. Stimulează tiroida cu carbohidrați complecși: amarant, quinoa, muesli, paste din cereale integrale. Ca urmare a acestei stimulări, tiroida te va "înviora", eliberând mai mulți hormoni tiroidieni. Metabolismul nu se modifică, dar te vei simți energizat. Atunci când mănânci carbohidrați simpli, ai variații sus-jos.
8. Sucul de coacaze negre este un suc antioxidant foarte puternic. Previne inflamațiile din corp. Un pahar pe zi este suficient.

Mai multe articole despre:
energie alimente ceai oboseală imunitate coacăze negre