MENIU

Te epilezi în zona înghinală? Mare atenție! Iată la ce pericole te expui

Zona inghinală este una extrem de sensibilă. Produsele de îngrijire pe care le foloseşti trebuie să fie unele neutre, care să nu cotina chimicale sau alte parfumuri. 

Mare atenţie şi la lamele de ras, pe care le folosim în special în această perioada când ne expunem corpul mult mai des. Deşi acestea par inofensive, ele te pot îmbolnăvi grav dacă le foloseşti pentru epilarea inghinală.

Iată care sunt bolile la care te expui dacă faci asta:

1. Virusul HPV

Virusul HPV se poate transmite prin sex neprotejat, dar şi prin obiecte infectate, precum lama de ras. Ai grijă că această să fie una nouă şi nu o lasă la îndemână oricui. De asemenea, lăsată în mediu umed, lamele de ras pot dezvoltă bacterii, care pot duce la contractarea herpesului vaginal sau a viruslui HPV.

2. Leziuni vaginale

Medicii de la Universitatea din California, San Francisco, au constat că femeile care folosesc lama de ras pentru epilarea inghinală prezintă riscuri uriaşe de a se confruntă cu leziuni vaginale, grave. În ultimii ani, spitalizarea femeilor cu astfel de răni a crescut enorm.


3. Molluscum contagiosum

Acesta este un virus care se transmite în general pe cale sexuală, dar şi prin obiecte contaminate, precum prosoape, lame de ras sau alte obiecte intime.
Semnele infecţiei cutanate cu Molluscum contagiosum se caracterizează prin apariţia unor proeminente perlate de culoare cărămizie. Acestea sunt uşor de sesizat deoarece centrul lor este adesea ombilicat şi au de obicei dimensiuni între 3 mm şi 5 mm.

4. Infecţii cu stafilococi

De fiecare dată când te epilezi în zona inghinală ai grijă că lama de ras să fie una nouă, căci dacă această prezintă urme de rugină te poţi infectă cu diverşi stafilococi, care sunt foarte periculoşi şi pot duce chiar la moarte dacă nu sunt trataţi corespunzător, cu antibiotice. Mai mult pe ele.ro

Mai multe articole despre:
lamă de ras inghinal