MENIU

Taxiuri nepoluante în Japonia

Japonezii ecologişti nu mai trebuie să se îngrijoreze că ar putea contribui la încălzirea globală la fiecare călătorie cu taxiul. De la 1 martie, pot suna la cea mai nouă companie de taximetrie care pune la dispoziţie limuzine nepoluante.

Este prima dată când o astfel de maşină este folosită pentru a oferi servicii şi totodată pentru a da consumatorilor posibilitatea de a se bucura de beneficiile tehnologiei nepoluante.

Fiecare maşină foloseşte un dispozitiv original de pile de combustie şi baterii ce oferă o putere de până la 90 de kilowaţi, iar performanţele de viteză şi acceleraţie sunt comparabile cu cele ale motorului clasic.

Marele avantaj este că sistemul nu poluează, pentru că eliberează în atmosferă sunt vapori de apă. Un alt avantaj la fel de mare este că şi foloseşte două elemente regenerabile – oxigen şi hidrogen, care se găsesc oricum în stare naturală şi în aerul pe care îl respirăm.

Deşi la prima vedere este o variantă nepoluantă, vehiculul cu de celulă de combustie stârneşte şi obiecţii în rândul specialiştilor, pentru că hidrogenul este produs tot cu ajutoul combustibililor clasici.
Mai multe articole despre:
Japonia maşini ecologic