MENIU

Taximetristul care a tâlhărit şi sechestrat o tânără în Capitală a primit 5 ani de închisoare

Taximetristul care a agresat sexual și a tâlhărit o tânără, în București, în luna februarie a acestui an, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru infracțiunile de tâlhărie si lipsire de libertate, infracțiunile de care fata l-a acuzat. În plus, i-a fost confiscată mașina și nu are dreptul să practice taximetria încă cinci ani după eliberarea din închisoare.

O tânără de 23 de ani a povestit că vineri, 28 februarie, în jurul orei 03:40-03:50 dimineața, a luat un taxi din Centrul Vechi. Fata a fost dusă de taximetrist în apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fată, încercând să o violeze, apoi a tâlhărit-o, luându-i geanta, telefonul și actele. Faptele au fost povestită de tânără printr-o scrisoare deschisă publicată de Centrul Filia.

Taximetristul a fost reținut, fiind încătușat chiar în centrul Capitalei, în fața magazinului Unirea, după ce a fost identificat de fată, care s-a întors de curând din Italia. Taximetristul se numește Vasile Anghelescu și are 35 de ani.

Taximetristul a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de tâlhărie si lipsire de libertate.  Pe 15 iunie judecătorii de la judecătoria Sectorului 6 au dat o sentința ce include pedeapsa cu închisoare, cumulată la 5 ani pentru cele două infracțiuni, plus daune morale, instituind si confiscarea mașinii. Bărbatul nu mai are dreptul să fie taximetrist timp de cinci ani timp executarea pedepsei. Sentința nu este definitivă, scrie centrulfilia.ro, conform b365.ro.

Taximetristul care a încercat să o violeze pe o clientă și care a jefuit-o lucra la o firmă fantomă, numită Sprinter.