MENIU

Taxă pentru mașini în centrul Bucureştiului. Cât plătești dacă ai mașină veche

Mașini second hand

Gabriela Firea vrea să se țină de promisiunea de acum doi ani și să facă revoluţie în trafic. Asta chiar dacă nimic nu s-a schimbat. Dar pentru revoluție e nevoie de bani. Aşa că Primăria Capitalei îşi propune să introducă o taxă de acces în centrul Bucureştiului şi să elimine locurile de parcare fără taxă.

Primăria Capitalei îşi propune să introducă o taxă de acces în centrul Bucureştiului şi să elimine locurile de parcare fără taxă. Măsurile, lansate în dezbatere publică, ar urma să scadă poluarea. Şoferii spun însă că oraşul se aglomerează şi cu taxă și fără taxă.

"O altă măsură prevăzută de Primăria Capitalei în Planul Integrat de Calitate a aerului este ca cei care vor ajunge cu autovehiculul în centrul Bucureştiului să plătească o taxă."

În documentul pus în dezbatere publică nu e menționat un nivel al taxei, în eventualitatea introducerii acesteia, dar cuantumul ar putea fi piperat pentru șoferii de mașini vechi, care poluează mai mult.

Despre implementarea acestor măsuri firești se discută de mai bine de zece ani, acestea fiind enumerate în Programul Integrat de Gestionare a Calității aerului, aprobat in 2008, însă nu s-a făcut aproape nimic.

Este DOAR una din măsurile prevăzute de Primăria Capitalei în Planul integrat de calitatea a aerului. Administraţia Bucureștiului mai vrea să elimine locurile de parcare fără taxă și promite să cumpere autobuze noi, să refacă străzile şi să amenajeze piste pentru biciclete.

În plus, ar urma să fie extinse spaţiile verzi cu încă 300 de hectare. Primăria a găsit şi principalii vinovaţi pentru poluare: traficul rutier şi încălzirea rezidenţială. Și pe aceștia îi va combate cu o nouă taxă.

Reamintim că Parlamentul, la inițiativa lui Liviu Dragnea, a eliminat timbrul de înmatriculare, fapt ce a condus la explozia numărului de mașini vechi înmatriculate în București și în toată țara.

Ioana Șuteu, coordonatoarea comisiei tehnice care a lucrat la Planul Integrat de Calitate a Aerului a declarat luni, în cadrul dezbaterii publice organizate de Primărie că oricâte măsuri ar luă autoritățile, până nu se va diminua traficul în centrul orașului, nu va scădea nivelul poluării.

Mai multe articole despre:
Gabriela Firea