MENIU

Taxa de pod - Vești proaste pentru cei care pleacă în weekend la mare - Anunțul făcut de CNAIR

Taxa de pod Fetești

Taxa de pod de la Fetești - Cernavodă va fi reluată chiar înainte de weekend, perioada în care cei mai mulți turiști merg spre litoralul Mării Negre.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că taxa pentru tranzitarea podurilor dunărene de la Feteşti - Cernavodă se aplică din nou participanţilor la trafic, începând de vineri, 14.07.2023, ora 00:00.

”Conducătorii auto care folosesc podurile între Feteşti şi Cernavodă trebuie să achite tariful de trecere prin una dintre următoarele modalități: prin aplicaţia eTarife (pentru telefoane mobile); la distribuitorii autorizaţi, al căror listă poate fi văzută aici; prin SMS, la numărul 7577.

Dacă taxa a fost plătită înainte de trecere, şoferii pot folosi benzile speciale din staţia de taxare.

Dacă taxa nu a fost plătită înainte de trecere şi şoferii au folosit benzile pentru cei care au plătit deja taxa de pod, aceasta poate fi plătită după trecere printr-unul din canalele disponibile, până la ora 24:00 a zilei următoare.

CNAIR îi sfătuieşte pe şoferi să nu plătească taxa în staţia de taxare, pentru a nu pierde timp la cozi.

De ce a fost suspendată taxa de pod de la Fetești - Cernavodă în această vară

Taxa de pod de la Fetești - Cernavodă, care se aplică pentru tranzitarea podurilor peste Dunăre pe Autostrada Soarelui (A2), a fost suspendată începând cu 1 iunie 2023, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea. Decizia a fost luată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a fluidiza traficul în perioada sezonului estival și a evita aglomerația în stația de taxare.

Lucrările de reabilitare a podului peste brațul Borcea au început în februarie 2023 și au presupus refacerea dalelor de susținere a căii pe pod, care erau foarte degradate din cauza lipsei stratului de hidroizolație. Lucrările au fost finalizate în luna iulie, iar taxa de pod a fost repusă în vigoare la data de 14 iulie 2023.

În perioada suspendării taxei, șoferii care au plătit taxa anticipat prin intermediul Sistemului Informatic Electronic pentru Gestionarea Monitorizarea și Colectarea RoVinietei (SIEGMCR) nu și-au pierdut banii, ci au putut să folosească achitarea taxei în decurs de 12 luni de la data tranzacției.

 

Mai multe articole despre:
taxa de pod cnair fetesti cernavoda