MENIU

Tăriceanu aruncă bomba: "Făcătura serviciilor secrete" + DNA, pusă la zid

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, a făcut mai multe declarații interesante.

Tariceanu a declarat despre DNA că a transformat România în cea mai coruptă ţară din Europa și a adăugat că "eu cred că USR este o făcătură a serviciilor secrete, asta este convingerea mea", potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ce-a pățit Tăriceanu la Cluj! Nu va uita niciodată!

"Codurile penale şi de procedură penală, în loc să fi fost supuse la momentul adoptării unui proces de dezbatere în Parlament, au fost create în laborator de un grup de specialişti, dar nu ştiu câtă experienţă practică aveau, şi au fost adoptate prin OUG.

Am văzut, făcute de practicieni ai dreputului, judecători, profesori universitari, comentarii critice la adresa codurilor care au permis abuzurile din ultimii ani din Justiţie. Exemplul cel mai facil este cel al abuzului în serviciu, care nu este incriminat în alte ţări din Europa, în Franţa sau Germania.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț important! "Din păcate, sunt nevoit să renunț"

La noi, toată lumea a fost acuzată pe bandă, dosarele instrumentate la DNA pentru corupţie 90% sunt pe abuz în serviciu, infracţiune conexă corupţiei. Toate lucrurile acestea au transformat România într-un exemplu pe care eu îl deplâng, că România a devenit cu ajutorul DNA ţara cea mai coruptă din Europa prin numărul de cazuri de corupţie raportate", a spus Tăriceanu, conform mediafax.ro.

Citește și: Viorica Dăncilă, jignită chiar pe contul de YouTube al Guvernului

Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat cu huiduieli, astăzi, la sediul partidului din Cluj-Napoca.

Câțiva protestatari l-au așteptat pe liderul ALDE în fața sediului din Cluj-Napoca, unde acesta urma să susțină o conferință de presă în care să anunțe trecerea senatorului Marius Nicoară de la PNL la formațiunea pe care o conduce.

Protestatarii i-au cerut lui Tăriceanu să semneze inițiativa "Fără penali în funcții publice" și au scandat "Nu vrem să fim conduși de hoți".