MENIU

Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

Tăriceanu: Iohannis a făcut o prezentare care să inducă o percepţie greşită asupra economiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că şeful statului a făcut o prezentare, legată de situaţia economică, ce a indus o percepţie negativă asupra economiei, dar lucrurile nu stau deloc aşa.

"Se bazează pe date reale, dar prezentarea lor a indus percepţia negativă asupra economiei, când realitatee este alta. Datele referitoare atât la venituri cât şi la cheltuieli arată că indicatorii macroeconomici sunt păstraţi, respectaţi, economia evoluează bine, performantele sunt net în creştere", a declarat miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunând că acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuşeşte să urmeze nici măcar propriul program, ajungând să amaneteze viitorul ţării.

"S-au publicat astăzi datele care arată execuţia bugetară din primul trimestru al 2018, date publicate cu întârziere. Mă voi referi la aceste date care arată execuţia finanţelor publice. (...) Progrmaul de guvernare PSD s-a aflat de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus românilor scăderea taxelor şi impozitelor, pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru şcoli, au spus ei. Pentru economişti, dar şi pentru cei interesaţi această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu Klaus Iohannis