MENIU

Tăriceanu îi bagă strâmbe lui Dragnea, o vede pe Olguţa Vasilescu bună pentru preşedinţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că Lia Olguţa Vasilescu ar putea fi o candidată bună la alegerile prezidenţiale. Aprecierea făcută de liderul ALDE a venit în contextul în care fostul ministru al Muncii a anunţat, marţi seară, că renunţa la candidatura pentru postul de ministru al Dezvolătării, pentru a evita un blocaj politic. 

Tăriceanu a afirmat că Lia Olguţa Vasilescu "are un profil politic foarte bun, ca primar al Craiovei, ca ministru al Muncii".

”Culmea e că se gândește Olguța Vasilescu, dar președintele nu se gândește??” a întrebat fostul premier. ”Eu cred că se vede clar, în ultima vreme, că președintele se depărtează de la rolul lui constituțional. Rolul constituțional al președintelui este să fie un liant în societate, nu să agreveze conflictele, ci din contră să le atenueze, să le stingă. Aveți impresiacă am avut un astfel de președinte?” a spus Tăriceanu.

"Băsescu, cât era de smintit, nu stătea să pună frâne, nu băga băţul prin gard. El fusese ministru, ştia ce înseamnă un minister fără cap. E jale. Niciun funcţionar nu lucrează nimic", a precizat Tăriceanu.

În contextul aprecierii că Lia Olguţa Vasilescu ar fi un bun prezidenţiabil, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că PSD şi ALDE n-au discutat ideea susţinerii unui candidat unic, dar a precizat că nu este prea târziu.

sursă foto: Inquam Photo

Mai multe articole despre:
Tăriceanu Dragnea