MENIU

Tăriceanu e deranjat de prezenţa fostului şef SRI ca ambasador la Washington

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi seara, într-o emisiune TV, că are „un inconfort major” că România îl are ca ambasador în Statele Unite ale Americii pe George Maior, un fost şef al serviciilor secrete care a „patronat practici ilegale”.

„Eu am un inconfort major să ştiu că România este reprezentată în Statele Unite, care este partenerul nostru strategic, de fostul şef al serviciilor secrete (George Maior, fost director al SRI - n.r.), altfel nu aş fi avut nicio problemă dacă era fostul şef al serviciilor secrete - pentru că nu cred că are vreo limitare, vreo barieră în evoluţia viitoare - dar cel care a patronat practicile ilegale care s-au întâmplat în perioada mandatului său să mă reprezinte pe mine, ca simplu cetăţean, în Statele Unite ale Americii", a declarat, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, referitor la situația fostului șef al SRI, ambasadorul României în SUA, George Maior, că ministrul de Externe nu poate înlocui un ambasador.

"Domnul Meleșcanu nu are nicio calitate de a înlocui un ambasador. POate să propună Guvernului, Guvernul transmite președintelui, iar decretul este semnat de președinte și contrasemnat de premier", a mai spus Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu George Maior