MENIU

Tăriceanu, despre ministrul desemnat al Apărării Mihai Fifor: Este un om extrem de serios

<p>Călin Popescu Tăriceanu</p>

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marți că ministrul desemnat al Apărării Mihai Fifor este "un om extrem de serios" și bine pregătit politic.

Întrebat cum vede cele două nominalizări făcute marți de PSD pentru portofoliile Apărării și Economiei, Tăriceanu a replicat: "Cu ochi buni. (...) L-am cunoscut pe domnul Fifor și în legislatura trecută ca lider al grupului parlamentar al PSD. (...) Este un om extrem de serios, profund și cred că bine pregătit politic. Are o bună experiență politică care l-a și recomandat ca ministru al Economiei până în momentul de față și cred că (...) va îndeplini toate criteriile necesare îndeplinirii în bune condiții și a funcției de ministru al Apărării".

Legat de pregătirea profesională a lui Mihai Fifor în domeniul filozofiei, Tăriceanu a explicat că funcția de ministru al Apărării este una politică și civilă.

"Din 1990, filozofia politică care domina înainte criteriile de selecție pentru miniștri Apărării s-a schimbat. Funcția de ministru al Apărării este una politică și civilă, așa că eu consider că experiența sa (a lui Mihai Fifor — n.r.) de senator și de membru al Guvernului este cea care îl recomandă îndeajuns pentru a ocupa și această funcție", a susținut președintele Senatului, la Palatul Parlamentului.