MENIU

Tăriceanu, despre achitarea lui Ponta: "ÎCCJ dă o dovadă de independenţă"

Tăriceanu, despre achitarea lui Ponta: "ÎCCJ dă o dovadă de independenţă"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, decizia ÎCCJ de a îi achita, în primă instanţă, pe fostul premier Victor Ponta şi pe fostul ministru Dan Şova, dovedeşte că instanţa supremă este independentă şi că îşi înţelege rolul atribuit de Constituţie.

"Salut decizia pe care ÎCCJ a dat-o astăzi în dosarul lui Victor Ponta. ÎCCJ dă o dovadă de independenţă şi arată că înţelege să îşi exercite rolul atribuit de Constituţie. Decizia a fost luată fără a ţine cont de presiunile externe venite şi este o dovadă că aşa trebuie să funcţioneze un sistem democratic. Cred că reformele din Justiţie vor genera din nou încrederea în valorile democratice şi liberale de care România are nevoie. În ultimele săptămâni am văzut multe exemple de independenţă în numeroase instanţe de judecată şi sunt sigur că dovezile despre abuzurile şi excesele statului paralel au cântărit greu în aceste decizii", a trasmis Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.

Fostul premierul Victor Ponta a declarat, joi, după ce a fost achitat în primă instanţă în dosarul Turceni Rovinari, că nu are niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de trei ani s-au bucurat de răul său, deşi ştiau ce este nevinovat. El şi-acerut scuze mamei sale, soţiei, Daciana, precum şi celorlalţi din familia sa, care ”au avut cel mai mult de suferit din cauza activităţii sale politice”.

În cazul fostului premier Victor Ponta, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru Dan Şova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Sursa