MENIU

Tarantulă în crustă, guacoamole cu furnici negre sau popcorn cu lăcuste. De ce un meniu cu insecte le-ar provoca indigestii românilor

De ce un meniu cu insecte le-ar provoca indigestii romnânilor

Un bucătar din New York revoluționează mâncarea din insecte. Bărbatul a vrut să aducă în farfuriile clienților săi ceva care să-i surprindă așa că a adus arome și texturi absolut noi. Iar rezultatele, spune el, deschid o experiență inedită în gastronomie. 

Joseph Yoon, un bucătar din New York, încearcă să revoluționeze lumea gastronomiei prin aducerea în farfuriile clienților sale a preparatelor cu insecte comestibile. Cu toate că ideea poate părea șocantă pentru unii și neobișnuită pentru majoritatea oamenilor, Yoon este hotărât să arate avantajele și calitățile acestui tip de mâncare.

Tarantulă în crustă cu piure de cartofi, guacoamole cu furnici negre sau popcorn cu lăcuste și aromă de caramel. Sunt doar câteva dintre preparatele cu care Joseph Yoon iese la înaintare ca să preîntâmpine noul trend mondial de a introduce insectele în meniu.

În calitate de ambasador al insectelor comestibile, Yoon crede cu tărie că toate aceste vietăți reprezintă o alternativă hrănitoare și gustoasă pentru dieta umană.

Ce se întâmplă dacă un țânțar bea sânge cu alcool? Se „amețește” și el? Rezultatele studiilor

Din păcate pentru el, ideea nu este întâmpinată cu vădită entuziasmare. Părerile sunt împărțite și spre uimirea bucătarului, există mulți oameni care nu sunt deschiși la ideea de a mânca insecte. Unii dintre chefii de renume mondial din jurul lumii au încercat să introducă insectele în meniurile lor, însă fără succes major.

Momentan, oamenii sunt împărțiți în două tabere: unii au fost surprinși de preparate, în timp ce alții și-au promis că nu vor mânca niciodată așa ceva. 

Argumentele contra mâncării din insecte sunt diverse și merită luate în considerare. În primul rând, există oameni care pur și simplu nu pot să tolereze gustul și textura unor insecte. Multora li se pare că acestea sunt prea diferite față de ce au fost ei obișnuiți să mănânce și nu pot să se adapteze la ele. Pe lângă aceasta, sunt oameni care consideră că mâncarea din insecte reprezintă un risc la adresa sănătății lor. 

8 greșeli prin care atragi insectele în casa ta. Cum să te ferești de vizitele „musafirilor nepoftiți”

În plus, există și aspecte culturale care trebuie luate în considerare. În multe țări din lume, insectele sunt considerate a fi o mâncare obișnuită, iar oamenii și-au dezvoltat enzima necesară pentru a digera proteina lor. Însă, în România, mâncarea din insecte nu face parte din tradiția culinară locală și unii specialiști susțin că românii nu au dezvoltat enzima necesară pentru a digera proteina din insecte.

Tocmai din acest motiv, multe persoane ar putea să sufere de indigestie și alte probleme digestive după consumul de insecte. De asemenea, mulți oameni sunt îngrijorați de faptul că mâncarea din insecte poate afecta mediul înconjurător. Anumite insecte sunt cultivate în condiții intensive, iar acestea ar putea avea un impact negativ asupra ecosistemului.

Bărbat din județul Dolj, confirmat cu infecție cu virusul West Nile. Medicii, exasperați de numărul pacienților înțepați de insecte