MENIU

Țara în care elefanții ucid aproximativ 500 de oameni în fiecare an. Specialiștii trag un semnal de ALARMĂ

Elefanți

Considerați în mod normal “giganții blânzi”, elefanții intră din ce în ce mai mult în conflict cu oamenii în India, unde ucid aproximativ 500 de oameni în fiecare an.

În prezent, țara găzduiește cea mai mare populație de elefanți asiatici din lume, o specie pe cale de dispariție, cu populații în scădere în aria sa de acțiune din 13 țări, relatează CNN.

Cauzele sunt multiple și țin, în principal, de faptul că habitatele lor forestiere sunt erodate de agricultură și infrastructură, și asta ca urmare a populației în creștere a Indiei, de aproape 1,4 miliarde de locuitori, fapt ce duce la extinderea către spațiile care altădată erau sălbatice.

„Una dintre cele mai mari provocări din India este faptul că avem mai puțin de 5% din terenul care ar trebui să fie dedicate viații sălbatice și există milioane de oameni care locuiesc în vecinătatea ariilor protejate sau chiar în interiorul lor”, spune Krithi Karanth, om de știință în domeniul conservării speciilor și, totodată, director executiv al Center for Wildlife Studies, cu sediul central în Bangalore, sudul Indiei.

Deși țara are peste 100 de parcuri naționale și aproximativ 30 de rezervații de elefanți, mulți dintre cei 30.000 de elefanți din Indiei trăiesc în afara acestor arii protejate, iar habitatul lor se micșorează treptat, astfel că se văd nevoiți să călătorească în căutarea de hrană, fapt ce îi aduce în situația unui contact sporit cu oamenii.

Mai multe articole despre:
elefanti elefanti india oameni ucisi de elefanti