MENIU

Taner Reșit, viceprimar al comunei Tuzla, trimis în judecată pentru șantaj

Taner Reșit

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, față de Taner Reșit, viceprimar al comunei Tuzla din județul Constanța, și față de Ștefan Radu, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

În rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că “în perioada 16 august 2015 – 8 septembrie 2015, Taner Reșit și Ștefan Radu, pentru a obține de la administratorul unei societăți comerciale suma de 48.000 euro, au exercitat asupra acestuia din urmă, acte de constrângere constând în amenințări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienților, împiedicarea accesului în spațiul comercial și a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor și sechestrarea bunurilor aparținând firmei respective”.

Mai mult, în același context, la data de 8 septembrie 2015, Ștefan Radu, în prezența celuilalt lui Taner Reșit, a exercitat acte de violență fizică asupra persoanei respective.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale și de Operațiuni Speciale Constanța.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.