MENIU

Tanczos Barna: „Guvernul va aproba actul normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic”

Ministrul Mediului - Tanczos Barna

Tanczos Barna - ministrul Mediului a anunțat, miercuri, că Guvernul va aproba, în curând, actul normativ privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care are ca scop, printre altele, promovarea tranziției către o economie circulară.

„Draftul actului normativ se află în circuitul de avizare interministerială. Implementarea directivei europene Single-Use Plastics în legislația României necesită numeroase consfătuiri cu cei implicați.

Astăzi am participat la o ședință – organizată de Green Report – cu reprezentanții Asociației Berarii României, ai Asociației Producătorilor de Băuturi Răcoritoare, ai Asociației Române pentru Ambalaje și Mediu, precum și ai producătorilor de ambalaje, ai reciclatorilor și ai industriei HoReCa.

În cadrul întrevederii am discutat despre ambalajele acceptate de normele europene, creșterea costului pentru anumite ambalaje, cerințe de marcare, răspunderea extinsă a producătorilor, fluxul materialelor din ambalaje, calitatea acestora, precum și costurile pe care le implică sortarea/reciclarea acestora, măsuri de sensibilizare a populației, regândirea contractelor de salubritate, competențele de control ale autorităților”, a transmis ministrul Mediului.