MENIU

Tănase: S-au făcut PRESIUNI POLITICE asupra mea. Toţi care au sunat au rămas cu telefonul în mână

Tănase: S-au făcut PRESIUNI POLITICE asupra mea. Toţi care au sunat au rămas cu telefonul în mână / Foto: reportervirtual.ro

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu.

Stelian Tănase este audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce", după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

În acest context, Stelian Tănase a spus că s-au făcut presiuni politice asupra sa, însă acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public.

"Până am dat interviul (un interviu acordat gandul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu", a spus Stelian Tănase, răspunzând la o întrebare adresată de deputatul PPDD Liliana Mincă.

De asemenea, Stelian Tănase a primit telefoane prin care i s-a cerut să scoată din grilă anumiţi jurnalişti. "Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (...) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun", a declarat Stelian Tănase.