MENIU

Tânărul suspectat că e "teroristul cu pălărie" din Bruxelles face dezvăluiri incredibile

Suspectul din Bruxelles

Faycal C, jurnalistul independent suspectat inițial că ar fi "teroristul cu pălărie" din aeroportul bruxellez Zaventem și arestat după atentatele din 22 martie, a vorbit pentru prima oară despre acuzațiile autorităților belgiene.

Tânărul, identificat inițial drept unul dintre teroriștii de pe aeroportul Zaventem - cel care a reușit să scape -, a mărturisit că arestarea i-a distrus viață, chiar dacă a fost eliberat după doar câteva zile, scrie Ziare.com.

Faycal C a declarat, într-un interviu acordat ziarului belgian Het Laatste Nieuws, că Poliția l-a arestat doar pentru că "nu i-a putut prinde pe adevărații teroriști". Tânărul a explicat că le-a prezentat polițiștilor un alibi solid, însă a fost arestat oricum pentru "confortul belgienilor".

"Le-am spus poliţiştilor imediat că nu aveam cum sa fiu acolo (pe aeroportul Zaventem - n.red.), pentru ca eram acasa (in momentul atacurilor - n.red.). Puteau verifica asta. Aveam dovezi. Dar nimeni nu m-a ascultat", a povestit Faycal C.

De la eliberarea din arest, Faycal C a locuit în casă cu o cunoştinţă. "Nu pot să ies din casă. Toată treaba asta mi-a distrus viaţa", a mărturisit el.

Mai multe articole despre:
null