MENIU

Tânărul român acceptat la cele mai prestigioase universităţi: Cambridge, Oxford şi New York

Tânărul a fost acceptat la cele mai prestigioase universităţi

Andrei Iosif Şmid, în vârstă de 22 de ani este student în ultimul an la Facultatea de Biochimie și Biologie Celulară din cadrul Universităţii "Jacobs" din Bremen, Germania. Tânărul a fost admis pentru a-şi continua studiile doctorale la trei dintre cele mai reputate universităţi din lume – Cambridge, Oxford şi Universitatea din New York.

Andrei Iosif Şmid este absolvent al Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, promoţia 2011. La examenul de bacalaureat a avut media 9,78, fiind un elev eminent, scrie monitorulsv.ro.

"Pasiunea pentru chimie a început încă din gimnaziu și s-a dezvoltat pe parcurs. A fost dragoste la prima vedere. Îmi era foarte la îndemână să înţeleg conceptele, să rezolv problemele, să am o perspectivă logică asupra acestora", mărturiseşte Andrei. 

Pentru studiile superioare, Andrei s-a îndreptat spre biochimie, în prezent fiind student în ultimul an la Universitatea "Jacobs2 din Bremen, Germania, o instituţie tânără, printre ale cărei puncte tari se află biochimia. În timpul celor trei ani de studii de licenţă, Andrei a studiat discipline precum Biochimie, Genetică, Biologie celulară, Microbiologie, materii ce nu sunt la îndemâna oricui.

După primul an de studii universitare, Andrei a aplicat şi a fost acceptat pentru a lucra timp de opt săptămâni în München, la Institutul de cercetare „Max Planck”, în domeniile biochimie și neurobiologie. 

"Am studiat procesele de reparare a ADN-ului din celulă. Timp de opt săptămâni am lucrat zilnic în laborator şi mi-a plăcut. Munca de laborator nu e tocmai uşoară, 90% din experimente, de regulă, nu funcţionează, trebuie să le repeţi de zeci, sute de ori. Trebuie să ai răbdare, perseverenţă, căci uneori poate semăna cu o rutină”, povesteşte rădăuţeanul.

Pentru a doua experienţă practică, tânărul a ales o destinaţie ceva mai îndepărtată – New York, astfel că, la finele anului II de studiu, s-a înscris într-un program de cercetare organizat de Universitatea din New York. A fost admis, iar timp de nouă săptămâni a lucrat în laboratoarele instituţiei.

În prezent, Andrei își pregătește lucrarea de licenţă în domeniul imunologiei, iar din toamnă va fi doctorand al Universităţii din Cambridge, Anglia, a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă.

Universitatea din Oxford, specializarea Biochimie, a fost o altă opţiune a tânărului. A susţinut şi acolo un interviu la care s-a descurcat cu brio, răspunsul reprezentanţilor celei mai vechi universităţi din Regatul Unit fiind pozitiv. Oferta de finanţare, nu la fel de bună ca a Universităţii din Cambridge, l-a determinat, în cele din urmă, să se îndrepte spre Cambridge.

Mai multe articole despre:
român Universitatea Cambridge ROMÂN HARVARD