MENIU

Tânărul care a sărit în Dâmboviţa şi a salvat două vieţi, recompensat de ISU şi Raed Arafat

Alexandru Puiu, tânărul care luna trecută a salvat din apele reci ale Dâmboviţei un copil şi pe mama acestuia, victime ale unui accident rutier, a fost răsplătit pentru curajul său de Raed Arafat şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu-Spirii" Bucureşti-Ilfov.

Alexandru Puiu a primit o distincţie din partea Ministerului Afacerilor Interne, dar şi însemnul herladic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu-Spirii" Bucureşti-Ilfov şi o diplomă.

"Ce ai făcut a fost un act de curaj. Cineva să nu se gândească prea mult şi să sară... noi chiar recomandăm ca nimeni să nu-şi rişte viaţa, dar tu totuşi ţi-ai riscat viaţa ca să salvezi pe alţii, aşa că îţi mulţumim şi te felicităm! Oricând te primim în rândurile noastre ca voluntar cel puţin. Asta este o simplă recunoaştere din partea noastră pentru ce ai făcut", a declarat Raed Arafat.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a mărturisit cu această ocazia că a luat deja legătura cu asociaţie pentru ca în viitor să se implice în proiecte de voluntariat. Mai mult, el a spus că în tot aceast timp a păstrat legătură cu familia copilului pe care l-a salvat de la înec, iar zilele trecute a reuşit să-l şi vadă.

"Este un moment chiar foarte emoţionant... Am fost urmărit de astfel de momente, în primul rând mulţumirile şi aprecierile primite de oameni pe care nici nu-i cunosc. M-am întâlnit cu copilul (...) şi este bine. Deci efortul pe care l-am făcut, curajul pe care l-am avut nu a fost în zadar. Nu a fost doar ca să dau un exemplu, acel copil o să trăiască", a spus Alexandru.

La finele lunii februarie 2016, Alexandru Puiu a salvat viaţa unui copil şi a mamei acestuia, după ce maşina în care se aflau cei doi a plonjat în râul Dâmboviţa, în Bucureşti. Bărbatul a sărit în apa rece în timp ce alţi şoferi filmau accidentul de pe margine, salvându-i de la înec pe cei doi, blocaţi încă în maşina scufundată cu roţile în sus.

Din păcate, tatăl copilului, care se afla la volan în momentul petrecerii accidentului, a murit pe loc.

 
Recompensat pentru curaj

Întâlnirea dintre Alexandru Puiu și dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Posted by Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă on Friday, March 18, 2016