MENIU

Tânărul care a jefuit o bancă din Bucureşti a fost reţinut. Unde a fost găsit

Tânărul care a jefuit săptămâna trecută o bancă din Bucureşti a fost reţinut. Acesta are 27 de ani şi urmează să fie adus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare prevenivă. 

Jaful la banca situată pe Şoseaua Giurgiului din Capitală a avut loc joia trecută. Tânărul a ameninţat o casieră cu un pistol şi i-a cerut toţi banii pe care îi avea în casierie. După aceea, aceasta a fugit. 

Tânărul de 27 de ani a fost găşit într-un apartament din Bucureşti, în urma descinderilor efectuate de poliţişti. Asupra sa s-au găsit şi o parte din banii furaţi, mai exact în jur de 70% din pejudiciul de 70.000 de lei. Cu restul banilor nu se ştie încă ce a făcut tânărului.

Autorul jafului urmează să fie adus în faţa judecătorilo cu propunerea de arestarea preventivă, fiind acuzat de tâlhărie calificată. 

Imediat dupa producerea jafului, autorul a fugit cu o maşină, aceasta schimbându-şi hainele pentru a nu fi recunoscut.

Anchetatorii nu au găsit arma cu care autorului jafului a ameninţat-o pe casiera băncii.

Momentul jafului de la banca de pe Şoseaua Giurgiului, surprins de camere

 

Poliţia a anunţat că în acest caz s-au efectuat trei percheziții domiciliare în Bucureşti. "Miercuri, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB) sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au efectuat 3 percheziții domiciliare în București și au pus în aplicare 1 mandat de aducere, în vederea depistării bărbatului care la data de 25 mai, sub amenințarea unei arme, ar fi sustras dintr-o bancă din sectorul 4 suma de 69.000 lei", se precizează într-un comunicat al DGPMB.

La percheziția efectuată la o locuință din Sectorul 4 a fost depistat bărbatul, în vârstă de 27 de ani, suspect de săvârșirea faptei și a fost găsită suma de bani, în valută, reclamată ca fiind sustrasă de către bancă, reprezentând un procent de aproximativ 70% din prejudiciu.

"Din cercetările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că bărbatul și-ar fi pregătit din timp activitatea infracțională, s-ar fi folosit de un autoturism pentru a-și asigura scăparea și imediat după săvârșirea infracțiunii și-ar fi achiziționat alte obiecte de vestimentație și un alt rucsac.

În ceea ce priveşte arma folosită se fac cercetări în vederea identificării acesteia și stabilirii cu exactitate a tipului ei și a condițiilor legale de deținere", se arată în comunicat. Bărbatul urmează să fie condus la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Capitalei în vederea audierii și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor săvârșirii faptei.

Mai multe articole despre:
bancă jaf la bancă persoane reţinută