MENIU

Tânără româncă ucisă la Strasbourg. Gestul emoţionant făcut de locuitori: cum au ieşit în stradă

O tânără de 25 de ani, care a studiat Jurnalism la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa a murit, undeva pe o şosea din Strasbourg, accidentată mortal de un camion condus de un bărbat de 34 de ani. Moartea tinerei a scos mai bine de 100 de persoane în stradă, fiind organizat un marş în memoria sa şi pentru a atrage atenţia asupra pericolului pe care şoferii îl reprezintă pentru biciclişti.

Tragicul eveniment a avut loc săptămâna trecută, pe şoseaua L’Avenue de Colmar. Iulia mergea cu bicicleta. Într-o curbă, camionul de 26 de tone s-a apropiat de tânără, iar Iulia s-a dezechilibrat şi a ajuns sub roţile tirului. Imensa maşină nu avea viteză, dar nu a mai contat. Şoferul a suferit un şoc în momentul în care a realizat ce a făcut. A avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Iulia locuia de câţiva ani în Strasbourg, unde lucra şi îşi finalizase studiile.
 
În Franţa, Asociaţia „Strasbourg Respire“ a organizat un marş alb în memoria Iuliei. Peste 100 de persoane au mers cu bicicletele şi cu flori albe în mâini, pentru a atrage atenţia asupra faptului că mulţi şoferi nu acordă atenţie în trafic bicicliştilor, scrie Ziua de Constanţa.
 
Familia tinerei a anunţat că trupul neînsufleţit al fetei a fost dus la capela funerară a Cimitirului Municipal din Constanţa, unde toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt bineveniţi.

„Cu durere în suflet, vă anunţăm că miercuri, 26 august, la ora 20.00, trupul neînsufleţit al iubitei şi regretatei noastre Iulia Cristina Oprea (Iulia Oprea) va ajunge la Capela funerară a Cimitirului Municipal din Constanţa. Toţi cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt bineveniţi. Iulia Cristina v-ar fi dorit pe toţi alături. Vineri, 28 august, la ora 12.00, cortegiul funerar se va îndrepta de la capela Cimitirului Municipal din Constanţa către Catedrala «Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel», unde va avea loc slujba religioasă. Dumnezeu să o odihnească în pace! Amintirea ei va dăinui în sufletele noastre pentru totdeauna!“, se arată într-un mesaj transmis de familia fetei.