MENIU

Tânără de 22 de ani, salvată de medici după un infarct miocardic! Cardiolog: "Cea mai tânără pacientă...”

Tânără de 22 de ani, salvată de medici după un infarct miocardic! Cardiolog: "Cea mai tânără pacientă...”

Caz incredibil la Suceava! O fată în vârstă de doar 22 de ani a făcut infarct, fiind cea mai tânără pacientă diagosticată până acum cu infarct miocardic. Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața. 

Tânăra de 22 de ani a ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Suceava cu durere toracică intensă, greață și vărsături, scrie Monitorul de Suceava.

Întrucât medicii au identificat modificări specifice pe electrocardiogramă, în scurt timp s-au identificat indicii ale unui infarct miocardic.

"Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă), dar bineînțeles că trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare.

Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major, era mare fumătoare", a declarat dr. Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist. 

Mai multe articole despre:
tanara infarct infarct miocardic suceava medici