MENIU

Tragedie fără MARGINI: Tânără asistentă medicală, răpusă de Covid 19 la scurt timp după ce a născut

Tânără asistentă medicală răpusă de Covid 19

O tânără asistentă medicală, în vârstă de 32 de ani, de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Buzău, a decedat, în această dimineață, într-un spital din București, fiind răpusă de virusul SARS-COV-2. Tragedia este cu atât mai mare, cu cât femeia devenise mămică de curând, relatează realitateadebuzau.net.

Tânăra asistentă medicală fusese diagnosticată cu Covid 19 la jumătatea lunii decembrie. Mai exact, pe 21 decembrie, iar nouă zile mai târziu a ajuns la UPU, din cauza agravării stării de sănătate, relatează reporterbuzoina.ro.

Femeia era însărcinată în 33 de săptămâni, motiv pentru care a fost transferată la Maternitatea Buzău. Pentru ca starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze, medicii buzoieni au decis să o transfere la Maternitatea Bucur din Capitală, acolo unde a dat naștere unui copil de aproape 2 kilograme în urma unei operații de cenzariană decise de urgență. Imediat după naștere a fost transferată la Spitalul Pantelimon, unde starea ei de sănătate părea că se ameliorează. Din păcate, însă, asistenta a pierdut lupta cu virusul și a decedat în această dimineață.

Reprezentanții SANITAS Buzău, colegi de muncă ai Adelinei și-au exprimat regretul cu privire la această tragedie pe pagina de socializare a organizației.

„Anunțăm cu adânc regret dispariția fulgerătoare a colegei noastre, asistent UPU,  Adelina Steliana… o floare prea tânără și frumoasă pe care Dumnezeu si-a dorit-o în grădina lui, mult prea devreme…Nu a fost suficiente tinerețea și sănatatea ta, Adelina, ca să lupte cu acest virus nemilos. Suntem alături de familia îndurerată și ne exprimăm sincerele noastre condoleanțe…Dumnezeu să te odihnească, mămico!”, este mesajul transmis de reprezentanții SANITAS Buzău, colegi de muncă ai Adelinei.